🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️
🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️ 🏋️‍♀️ LIGE NU! FRAGT FRA KUN 19,- 🏋️‍♂️
Øvelser med håndvægte → Sådan skal det gøres

Øvelser med håndvægte → Sådan skal det gøres

Træning med håndvægte er en effektiv og alsidig måde at opbygge styrke, forbedre kropssammensætning og øge funktionel fitness. Uanset om du er nybegynder eller erfaren, kan håndvægte være et værdifuldt redskab i din træningsrutine. Lad os udforske nogle af de mest effektive øvelser, der kan udføres med håndvægte.

Sådan bliver du klar inden du laver dine øvelser med håndvægte

Før du begynder at træne med håndvægte, er det vigtigt at sikre dig, at du er klar og godt forberedt. Sørg altid for at opvarme kroppen med dynamiske strækøvelser for at forberede musklerne og mindske risikoen for skader.

Vælg også en passende vægt, der udfordrer dig, men stadig tillader korrekt teknik. Og vær opmærksom på din kropsholdning under hele træningen for at undgå overbelastning og skader.

Grundlæggende øvelser med håndvægte til hele kroppen

Når det kommer til træning med håndvægte, er der en lang række øvelser, der kan målrette forskellige muskelgrupper i kroppen. Disse øvelser kan udføres både derhjemme og i træningscentret, og de giver en fantastisk mulighed for at opbygge styrke og muskelmasse.

Bryst (Pectus)

 1. Dumbbell Bench Press: Tag fat i et par håndvægte, og læg dig på en bænk med ryggen plantet og fødderne i gulvet. Hold vægtene ved skuldrene og pres dem opad, mens du strækker armene fuldt ud. Sænk derefter langsomt vægtene ned mod brystet og gentag.

 2. Dumbbell Flyes: Lig på en bænk med et par håndvægte i hver hånd, armene strakt op over brystet og let bøjede albuer. Åbn armene ud til siden i en buebevægelse, indtil du føler stræk i brystmusklerne. Hold kontrol over vægtene, og bring dem tilbage til startpositionen.

Ryg (Dorsum)

 1. Dumbbell Rows: Stå med en hånd og knæ på en bænk, og hold en håndvægt i den modsatte hånd med armen hængende ned mod gulvet. Træk håndvægten op mod din krop ved at bøje albuen og stramme rygmusklerne. Sænk derefter vægten kontrolleret tilbage til startpositionen.

 2. Single-Arm Dumbbell Row: Stå med fødderne skulderbredde fra hinanden og en håndvægt i hver hånd. Bøj let i knæene og hæld fremad i hofterne, så overkroppen er næsten parallelt med gulvet. Træk den ene håndvægt op mod din hofte ved at bøje albuen, og stram rygmusklerne. Sænk vægten tilbage til startpositionen og gentag på den anden side.

Skuldre(Humeros)

 1. Dumbbell Shoulder Press: Sid på en bænk med en håndvægt i hver hånd, og løft vægtene op til skulderhøjde med håndfladerne vendt fremad. Pres vægtene op over hovedet, indtil armene er strakte, og sænk dem derefter kontrolleret tilbage til skulderhøjde.

 2. Lateral Raises: Stå med en håndvægt i hver hånd langs dine sider. Løft vægtene ud til siderne, indtil armene er parallelle med gulvet, og hold kortvarigt. Sænk derefter vægtene tilbage til startpositionen med kontrol.

Arme (Brachia)

 1. Dumbbell Bicep Curls: Stå med en håndvægt i hver hånd, armene strakte ned langs siderne med håndfladerne vendt fremad. Bøj albuerne og løft vægtene op mod skuldrene ved at stramme biceps. Sænk derefter vægtene tilbage til startpositionen med kontrol.

 2. Tricep Kickbacks: Stå med en håndvægt i hver hånd og bøj frem i hofterne. Bøj albuerne, så underarmene er parallele med gulvet. Stræk armene bagud ved at rette albuerne, indtil armene er strakte. Sænk derefter vægtene tilbage til startpositionen med kontrol.

Disse grundlæggende øvelser med håndvægte er blot et udvalg af de mange muligheder, der er til rådighed for at styrke og forme din krop. Uanset om du er på udkig efter en træning for at opbygge muskelmasse eller forbedre din generelle fitness, er håndvægte et fantastisk redskab til at nå dine mål. Så lad os få fat i nogle vægte og komme i gang med træningen!

Mere avancerede øvelser med håndvægte

Når du har mestret de grundlæggende øvelser med håndvægte, er det tid til at udfordre dig selv med nogle mere avancerede variationer. Disse øvelser kræver ofte mere balance, koordination og styrke, men belønningen er en mere omfattende træning og større muskelvækst.

Skuldre Deltoideus

 1. Arnold Press: En avanceret version af skulderpres, opfundet af den legendariske bodybuilder Arnold Schwarzenegger. Sid med håndvægte i hver hånd ved skulderhøjde, og drej langsomt armene ud til siderne, mens du presser vægtene op over hovedet. Vend derefter armene tilbage til startpositionen.

 2. Dumbbell Shrugs: Stå med en håndvægt i hver hånd langs dine sider. Løft skuldrene op mod ørerne, så du føler en sammentrækning i dine øvre rygmuskler. Hold kortvarigt, og sænk derefter skuldrene tilbage til startpositionen.

Ben

 1. Dumbbell Squats: Hold en håndvægt i hver hånd, og stå med fødderne lidt bredere end skulderbredde fra hinanden. Sænk dig ned i en squat-position ved at bøje knæene og skubbe dine hofter tilbage, mens du holder vægtene ved dine sider. Stræk derefter knæene, og vend tilbage til stående position.

 2. Dumbbell Lunges: Tag en håndvægt i hver hånd, og stå med fødderne sammen. Tag et stort skridt fremad med det ene ben og sænk din krop ned, indtil begge knæ er bøjet i en 90-graders vinkel. Pres dig selv op til startpositionen og gentag på den modsatte side.

Core

 1. Russian Twists: Sid på gulvet med let bøjede knæ og fødderne løftet fra gulvet. Hold en håndvægt foran dig med begge hænder, og drej torsoen til højre, så langt som muligt, og vend derefter tilbage til midten. Gentag bevægelsen til venstre for at fuldføre en gentagelse.

 2. Dumbbell Side Bends: Stå med en håndvægt i hver hånd, armene strakte langs siderne. Bøj langsomt i din torso mod den ene side, mens du holder vægten i hånden på den modsatte side. Hold en kort pause, og vend derefter tilbage til startpositionen. Gentag på den anden side.

Træningsprogrammer med håndvægte

Nu hvor du har en bred vifte af øvelser at vælge imellem, er det tid til at sammensætte et effektivt træningsprogram med håndvægte. Uanset om du er nybegynder eller erfaren, kan et godt struktureret træningsprogram hjælpe dig med at nå dine mål og holde dig motiveret. Lad os se på nogle eksempler på træningsprogrammer med håndvægte, der kan skræddersys til dine behov og fitnessniveau.

Træningsprogram til Bryst og Triceps 

 1. Dumbbell Bench Press: 4 sæt x 8-10 gentagelser
 2. Dumbbell Flyes: 3 sæt x 10-12 gentagelser
 3. Tricep Dumbbell Kickbacks: 3 sæt x 10-12 gentagelser
 4. Dumbbell Tricep Extensions: 3 sæt x 10-12 gentagelser

Træningsprogram til Ryg og Biceps

 1. Dumbbell Rows: 4 sæt x 8-10 gentagelser
 2. Single-Arm Dumbbell Rows: 3 sæt x 10-12 gentagelser (per arm)
 3. Dumbbell Bicep Curls: 4 sæt x 8-10 gentagelser
 4. Hammer Curls: 3 sæt x 10-12 gentagelser

Træningsprogram til Skuldre og Abs

 1. Dumbbell Shoulder Press: 4 sæt x 8-10 gentagelser
 2. Lateral Raises: 3 sæt x 10-12 gentagelser
 3. Arnold Press: 3 sæt x 10-12 gentagelser
 4. Russian Twists: 3 sæt x 15-20 gentagelser

Træningsprogram til Ben og Kerne

 1. Dumbbell Squats: 4 sæt x 8-10 gentagelser
 2. Dumbbell Lunges: 3 sæt x 10-12 gentagelser (per ben)
 3. Dumbbell Romanian Deadlifts: 3 sæt x 10-12 gentagelser
 4. Dumbbell Side Bends: 3 sæt x 15-20 gentagelser (per side)

Husk opvarmning, hviledage, og spørg om hjælp

Det er vigtigt at huske at varme op ordentligt før hver træning og at strække ud efter træning for at mindske risikoen for skader og øge fleksibiliteten. Øg gradvist vægten eller antallet af gentagelser, når træningen bliver lettere for at opretholde progression og maksimere resultaterne. Hvis du er nybegynder, kan det være en god idé at konsultere en træner eller sundhedspersonale for at sikre korrekt teknik og programmering.

Man kan også finde hjælp på vores youtube kanal

Hvis du foretrækker visuel instruktion og vejledning, så er vores YouTube-kanal det perfekte sted at finde hjælp til din træning. Vi har et væld af træningsvideoer, der dækker alt fra grundlæggende teknikker til avancerede træningsøvelser med håndvægte. Vores erfarne trænere og fysioterapeuter guider dig gennem øvelserne, så du kan være sikker på at udføre dem korrekt og få mest muligt ud af din træning.

Kan man lave samme træning med kettlebells?

Mange træningsøvelser, der normalt udføres med håndvægte, kan også udføres med kettlebells. Kettlebells tilbyder en unik træningsoplevelse på grund af deres form og tyngdepunkt, hvilket kan udfordre stabilitet og styrke på en anderledes måde end traditionelle håndvægte.

Du kan nemt tilpasse det tidligere nævnte træningsprogram til at bruge kettlebells i stedet for håndvægte. For eksempel kan du erstatte øvelser som Dumbbell Bench Press med Kettlebell Bench Press, og Dumbbell Rows med Kettlebell Rows. De fleste af de andre øvelser kan også udføres med kettlebells med lidt tilpasning.

Nogle mennesker foretrækker endda at bruge kettlebells til deres træning på grund af den ekstra udfordring, de tilbyder for balance og koordination. Så ja, du kan helt sikkert lave samme træning med kettlebells og opnå lignende resultater som med håndvægte.

Uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil vores YouTube-kanal være en uvurderlig ressource til at hjælpe dig med at opnå dine træningsmål. Så tøv ikke med at besøge vores kanal, abonnere og begynde din træningsrejse med os i dag.Jesper Funck

Vi har skrevet nogle Blogs / Artikler om træning, træningsøvelser samt lavet en masse træningsvideoer til dig. Der kommer løbende nyt træningsudstyr og tilhørende træningsvideoer. Alle Træningsvideoer er udført af enten Personlige Trænere eller Fysioterapeuter, så du kan rolig følge deres træning. Vi håber du vil lade dig inspirerer og at du kommer godt i gang med din egen træning. Du finder altid gode tilbud på træningsudstyr her på Maxis.dk og er du i tvivl, så ring endelig til os. Rigtig god træning. De stærkeste hilsener fra Jesper Funck

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilbage til blog

Relevante Produkter

1 af 3