SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER
SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER SLUTSPURT - TRÆNINGSMÅTTER FRA 179,- KLIK HER
Kettlebell øvelser og træning - Klik her - Maxis.dk

Kettlebell Øvelser

Her får du lidt grundlæggende viden om fysisk træning med kettlebell. Vi vil komme ind på nogle forskellige øvelser du kan lave med en kettlebell, samt fordelen ved træning og hvorfor lige netop du bør træne med kettlebell.

Først lidt viden om de forskellige typer kettlebells.

Kort sagt, er det bare en kugle med et håndtag, ingen stor ingeniør kunst i den. Dog findes den i mange forskellige udgaver og materialer.

Den mest kendte er nok kettlebell i støbejern belagt med enten vinyl eller neopren. Kuglen og håndtaget bliver større og større, jo tungere den bliver. Så en lille kugle og tyndt håndtag i en 2 kg kettlebell, og en væsentligt større kugle og håndtag på en 40 kg. Denne type er den mest brugte i fitnesscentre, da de tåler drop til gulv, og nærmest ikke kan ødelægges:O)

Se alle Kettlebell Fra NORDIC POWER® her.

KETTLEBELL TRÆNINGSØVELSE BRYSTPRES

Så har vi den billige model, den er lavet i solidt plastic, fyldet er cement, og ligesom støbejerns kettlebell, bliver denne og meget større i både kuglen og greb, når vægten øges. Denne kettlebell tåler ikke drop til gulv, så den sælges til hjemmetræning. Dette en nok den mest solgte kettlebell, da priserne er helt i bund. Den gør jo det den skal, den tåler bare ikke at blive tabt, så smuldrer cementen. Derfor ses den ikke i fitnesscentre. 
På MAXIS.DK er denne kettlebell ubetinget vores mest solgte, det er den fordi, den virker perfekt og til en pris hvor kan være med.

Så har den type der hedder Competition kettlebell. Denne er i stål, og denne type kettlebell skiller sig ud ved at have samme størrelse kugle og greb, uanset om den vejer 4 kg. eller 48 kg. Denne kettlebell ses crossfit centre, og typisk har hver vægtklasse sin egen farve. 

Lidt om fordelen ved kettlebell træning:

Kettlebell træning er en gren indenfor styrketræning, der bruger kettlebells, som er tunge vægte med et håndtag fastgjort til toppen. Det bruges primært til eksplosive øvelser for hele kroppen, såsom swings, snatches, cleans og jerks. Kettlebellens vægt og størrelse kan justeres, så den passer til den enkeltes behov og konditionsniveau. Kettlebell træning bruges til at opbygge styrke, kraft og udholdenhed, samt forbedre balance, fleksibilitet og koordination. Det er blevet en populær form for motion, og i dag har alle fitnesscentre kettlebells og mange hjem ligeså.

Forbedret kondition: Kettlebell øvelser kan også bruges til at forbedre din mobilitet, fleksibilitet og din generelle kondition. Træningen er målrettet mod de store muskelgrupper, som kan være med til at forbedre din puls og vejrtrækning. 

Øget fedtforbrænding: Kettlebell øvelser er oftes mere effektive end andre typer øvelser til at forbrænde fedt. Da træningen tit er eksplosive bevægelser, som er være med til at øge dit stofskifte og forbrænde flere kalorier.

Kettlebell øvelser kan hjælpe med at forbedre din mobilitet og fleksibilitet. Mange af øvelserne involverer dynamiske, helkrops bevægelse, der kan være med til at forbedre dit bevægelsesområde.

TRÆNINGSØVELSE MED KETTLBELL
ONE ARM ROW

Træning med kettlebells, kræver lidt mere end bare én kettlebell. Det gør det fordi du kan træne alle muskelgrupper, og dine muskler er ikke lige store. Eks. en triceps øvelse kræver en lettere vægt, da det er en lille muskel, modsat kettlebell squat som er de store lår muskler. Der kræves naturligvis en noget tungere kettlebell da du er meget stærkere i dine lår end i din triceps. De fleste udøvere kan nøjes med 2-3 kettlebells, en tung, en let og den i midten, så er du rigtig godt dækket ind. Du kan jo altid øge både vægt og antal, når du kommer i bedre fysisk form.

Kettlebell øvelser: 

Her lister vi lidt øvelser op, vi har på vores youtube kanal og her på shoppen, lidt videoer af nogle af øvelserne. Der kommer løbende flere videoer til. Så følg gerne med og se alle videoer her på  Maxis.dk  Youtube - Klik her

 • Kettlebell-sving
 • Kettlebell goblet squat
 • Kettlebell Clean and press
 • Kettlebell overhead-lunges
 • Kettlebell-snatch
 • kettlebell Turkish get up
 • kettlebell windmill
 • kettlebell one arm row
 • kettlebell one leg deadlift
 • Kettlebell High Pull
 • Kettlebell Halos
 • Kettlebell Lateral Lunges
 • Kettlebell deadlift

Du kan finde en masse viden og se videoer på YouTube om korrekt udførsel af disse kettlebell øvelser. Dette er blot et lille udsnit af øvelser, i bund og grund er det kun fantasien og din fysiske styrke der sætter grænsen.

KETTLEBELL SQUAT TRÆNINGSØVELSE

 

Jesper Funck

Vi har skrevet nogle Blogs / Artikler om træning, træningsøvelser samt lavet en masse træningsvideoer til dig. Der kommer løbende nyt træningsudstyr og tilhørende træningsvideoer. Alle Træningsvideoer er udført af enten Personlige Trænere eller Fysioterapeuter, så du kan rolig følge deres træning. Vi håber du vil lade dig inspirerer og at du kommer godt i gang med din egen træning. Du finder altid gode tilbud på træningsudstyr her på Maxis.dk og er du i tvivl, så ring endelig til os. Rigtig god træning. De stærkeste hilsener fra Jesper Funck

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilbage til blog

Relevant Træningsudstyr